Zojuist verschenen bij Meta.Consort:

Schilderen met ‘Natuur’verf
Module Ramen en Deuren

Auteur Peter Malaise schreef een praktijkgids voor al wie met duurzame verf werkt of er wil mee gaan werken. De gids is niet merkgebonden maar houdt rekening met de belangrijkste duurzame verfproducten die in het Nederlandse taalgebied verkrijgbaar zijn. Deze gids is tevens de syllabus van een gelijknamige cursus van twee dagdelen of avonden, die op aanvraag voor geïnteresseerde gebruikers gehouden kan worden.

Een greep uit de inhoud:
Waarom schilderen? – Wat is ‘Natuur’verf? – Verschil in aanpak tussen ‘binnen’ en ‘buiten’ – De ondergrond: nieuw werk of bestaande verflagen – Voorbereidende werkzaamheden – Schuurpapier, slispapier en verdere hulpmiddelen – Stopverf, plamuur en kit – Ontstoffen – Beits, vernis en verf – Gereedschap – Schuren en doorschuren – Wat met wind-, ring- en haarscheuren – Glans, zijdeglans en mat – Laagopbouw – Kwasten en rollen – Droogtijden – Weersbestendigheid – Mechanische weerstand – Afwasbaarheid – Onderhoud

De praktijkgids wordt in eigen beheer uitgegeven door Meta.Consort en is alleen daar verkrijgbaar. Hij is volledig gerealiseerd met open-bron-software en gedrukt op FSC-papier. De gids kost:

  • voor België: € 29 + € 5.90 portkosten = € 34.90
  • voor Nederland: € 29 + € 9 portkosten = € 38
  • Bestel per email: gabriel@meta-consort.eu, met opgave van je volledige postadres, en de syllabus wordt je thuis toegestuurd na ontvangst van je betaling op rekening:

IBAN: BE26-8601-1339-7729
BIC: NICABEBB
van Meta.Consort, 2630 Aartselaar, België, met de vermelding: ‘Syllabus RD’

Hieronder vind je de inhoudsopgave van de syllabus

‘Schilderen met ‘Natuur’verf – Module Ramen en Deuren